"In running, it doesn't matter whether you come in first, in the middle of the pack, or last. You can say, 'I have finished.' There is a lot of satisfaction in that."
-Fred Lebow, New York City Marathon co-founder

Wednesday, June 29, 2011

Kilometers maken

De planning voor het komende half jaar staat zo'n beetje vast. We hebben net een lang weekend (bijna een week) Phuket achter de rug. Ondanks de temperatuur best lekker gelopen. Er lag een meertje recht voor ons park met een mangrove bos in/naast dat meer. Het meer rond was zo'n 3 km, daarna over een lange weg langs een paar andere parken, en langs turtle village en weer terug naar ons park was zo'n 7km lopen ca 45 minuten.


Voor mij zijn hoge temperaturen altijd een goed excuus geweest om niet, of zo min mogelijk, hard te lopen. Daar kan ik met Pattaya in de planning niet meer aan toegeven. Er moeten warme kilometers gemaakt worden.



Over een paar weken 17 - 19 Juli, gaan we naar Pattaya, voor een verjaardag, en een halve marathon. Wordt weer een nieuwe ervaring. Vaak als ik hier 's ochtends naar buiten stap om te gaan hardlopen komen de feestvierders net de kroeg/disco/karaoke uit, en zoeken zich al feestend, kotsend en schreeuwend een weg naar de taxi, er zijn er ook die slapen hun roes uit op de boulevard. Op een of andere manier voelt dat toch vreemd als je daar uber-gezond voorbij komt rennen. In Pattaya gaan we al om 4.30AM lopen, en de route loopt door de befaamde Walking street. Dat wordt dus lachen. 4.30AM is gewoon de tijd dat Walking Street in full swing is. Ik ben benieuwd hoe ze daar tegen een stel mafkezen aankijken die voorbij komen hollen.
Geen PR, want het is gewoon dik, dik, dik boven de 30 graden.



Na Pattaya begint de serieuze training. De volgende loop is de derde Kerstdagloop in Nederland. Ik hoop niet dat Nederland weer onder een laag ijs ligt, en dat die loop afgelast wordt. het lijkt me een fantastisch mooie loop, en ik wil proberen om een halve marathon toch eens onder de twee uur uit te lopen. En als dat niets wordt, is het toch prettig om die kerst maaltijden uit je systeem te rennen.

Aan de temperatuur kan het dan niet liggen. Dus, geen excuses.

Het laatste deel van de planning, maar zeker niet het minste is: DE GOOFY.
We gaan net voor Kerst naar NL iets later dan in andere jaren,, en een paar dagen later terug als normaal, maar we gaan eerst een paar dagen naar Orlando Florida, om een "halve" en een "hele" in een weekend te lopen, over een Disneypark, of beter gezegd over een paar Disneyparken.

Dus, na Pattaya begint het nieuwe seizoen eigenlijk pas. Er moeten kilometers gemaakt worden, veel.

No comments: