"In running, it doesn't matter whether you come in first, in the middle of the pack, or last. You can say, 'I have finished.' There is a lot of satisfaction in that."
-Fred Lebow, New York City Marathon co-founder

Monday, January 10, 2011

Hoe het allemaal begon...


Hoe komt dat nou? Ik bedoel, dat je van het ene op het andere moment je sportschoenen aandoet en vervolgens gaat trainen? Kijk als je van huis uit sportief ben aangelegd dan begrijp ik het wel. Maar als je a-sportief bent aangelegd is dat een ander verhaal. Dan moet er een hendeltje heel voorzichtig omgehaald worden. Bij mij kwam het omdat ik omgeven werd met enthousiaste mensen, hoorde ik de meest mooie verhalen en kon ik met eigen ogen waarnemen wat dat nou met een mens doet 'je grenzen verleggen'.


Augustus 2006

Afspraak gemaakt tijdens een nachtelijk borrel-uurtje, en dus onder invloed, dat de heren mee wilden gaan doen aan de Halve Marathon van Hong Kong in februari 2007. Van dit groepje, Jesse, Jos, Pim en Chiel, zijn Jesse en Pim de enigen die ooit iets aan  hardlopen hebben gedaan. Na deze avond is het leven nooit meer hetzelfde geworden...


Augustus 2006 t/m Februari 2007

Er werd getraind. De mannen hielden zich aan de afspraak om elke woensdagavond te lopen. En dat was op zich al een wonder! Door de drukke werkzaamheden en de hoge temperaturen plus luchtvochtigheid hier in Hong Kong was het elke keer weer een opgave. En zoals ik al zei, van de 4 man waren er 2 die wel eens hardliepen. Chiel b.v. rookte er nog hevig op los en moest eerst hardloop schoenen gaan kopen. Net als Jos trouwens. Hij kwam de eerste keer op zijn pumaatjes aanlopen. Wel fashionable maar niet slim. Jesse en Pim namen iedereen op sleeptouw. Kwam die opleiding van Jesse toch nog van pas!


Maart 2007

De Halve Marathon van Hong Kong is een feit! Pim, Jesse, Jos en Chiel hebben allemaal binnen de tijd gelopen. Het ging niet helemaal zonder slag of stoot maar ze hebben het gedaan! 2 uur en 50 minuten! Door deze wedstrijd werd ook wel duidelijk dat je wel moet trainen voor zo'n race. 6 Maanden is te kort voor onervaren lopers.



Maart 2007 - Februari 2008

De smaak zit er goed in bij de mannen. Er zijn weer plannen om volgend jaar opnieuw mee te doen met de Hong Kong Marathon. Alleen wordt het trainen serieuzer aangepakt! Net als het shoppen voor echte hardloop-kleding en schoenen!

In april 2007 ben ik zelfs begonnen met hardlopen! Niet echt fanatiek en zonder schema maar in ieder geval begonnen.


Ook wordt er bij elk tripje die we maken, de sportschoenen meegenomen. En zelfs bij een hele hoge of hele lage temperatuur gelopen!


En als klap op de vuurpijl blijkt de website van de Standard Chartered Hong Kong Marathon de foto van de finish van Pim, Jesse en Chiel te hebben gebruikt! Nu moeten/willen ze helemaal gaan lopen!


Februari 2008

Jazeker. Ook deze Halve Marathon is uitgelopen door Jesse, Jos, Chiel en Annet! Godzijdank had het vastzitten in de lift de nacht voor de Marathon geen problemen opgeleverd aan de sportieve prestaties van het clubje! De zus van Jos, Annet was de beste van het stel! Pim was er deze keer niet bij.



2008


Iedereen krijgt/heeft er steeds meer zin in. Het hardlopen is uitgegroeid tot een hobby! Er wordt steeds meer tijd besteed aan trainen. Voor Chiel is het hardlopen in de hete zomers van Hong Kong een hel. Hij besluit daarom ook om veel trainingen op de loopband te gaan doen i.p.v. dood te gaan op de boulevard.

De tripjes naar NL zijn dan ook een welkome variatie. Eindelijk lopen in de vrieskou! Deze keer vergezeld Martijn hem.


2009


Chiel is gestopt met roken! Hij traint harder dan ooit en elke maand dat hij niet rookt verwent hij zichzelf met nieuwe sportschoenen en/of hardloop outfitje.

Het hardlopen neemt nu echt serieuze vormen aan. Er wordt rekening gehouden met geplande trainingen, niet meer gerookt en zelfs een biertje blijft staan als de volgende morgen een sessie hardlopen op het programma staat.

Halverwege dit jaar besluiten we om te gaan hardlopen in december in Cambodja. Ook ik ga mee doen, zij het met een 5 km loopje. Er wordt een schema uitgeprint en 3 keer in de week sta ik op de Avenue of Stars. Het begin is er!

December 2009


De Angkor Wat Race. Jos, Jesse en Chiel lopen de halve marathon. Bram, schoonzus en zwager van Bram lopen de 10 km, en Kamilla en ik de 5 km! Wat een gaaf evenement! En ik heb de 5 km uitgelopen!!!


2010


Na de race krijg ik een dipje. Ik heb er niet echt veel zin meer in. Dat hardlopen vergeet ik maar voor nu.

Chiel, Jos en Jesse zijn zo fanatiek als de pest. Ze blijven zeker 2 keer per week trainen. Opnieuw tijdens een etentje wordt er gesproken over een hele marathon en worden er plannen gemaakt! De hele marathon in Sydney, Australiƫ willen Jesse en Chiel gaan hardlopen.

Ook hebben ze besloten om nog 1 keertje de Halve Marathon van Angkor Wat, Cambodja te gaan lopen. Dit keer besluit ik voor mezelf om harder te gaan trainen en om de 10 km te gaan lopen! Het trainen gaat soms fluitend en soms is het regelrecht afzien. Ik heb moeite om mezelf te motiveren...



Februari 2010

De Halve Marathon van Hong Kong wordt wederom gelopen. Dit keer doet Irma mee. Zij het dat iedereen illegaal mee doet. De inschrijvingen zijn niet beantwoord en dus gaat Jos een beetje photoshoppen. De inschrijfnummers zijn niet van echte te onderscheiden!


April 2010


De Halve Marathon van Ommen werd op ingeschreven. Chiel ging als de brandweer!


De 10 km van Utrecht. Samen met Rachida.


September 2010


De Hele Marathon van Sydney, Australie! Voor het eerst in het leven van beide heren, wordt er een Hele Marathon afgelegd! Volgens hen de mooiste race ooit!




Oktober 2010


De Halve Marathon van Amsterdam. Samen met Tim.


December 2010


De Halve Marathon van Angkor Wat.  Jesse, Pim en Jos.
De 10 km. Chiel en Ans




2 comments:

Fiona Teeuw said...

Ja, das een hele waslijst van behaalde resultaten. Ben benieuwd wat er voor 2011 allemaal gepland staat?

Mickey said...

Je zou er toch bijna enthousiast van worden..B.I.J.N.A...... :-)

ik vind het knap hoor!